Jeg er oppriktig bekymret over skolene i Bodø Kommune. Behandlingen elvene får, løgnene vi foreldre blir servert. Der er skole klasser i Bodø i SMÅ skolen som er over 20 stk med kun en lærer til stede, å det må faktisk være greit for her skal det spares. For Bodø Kommune skal jo bli Kulturhovedstad….

Selv har jeg en gutt som gikk ut 10 klasse ved Tverlandet Skole og ikke kunne skrive navnet sitt ordentlig. Å der det ble uttalt at han var så snill og så still at de dessverre glemte han bort. Han har leseskrive vansker og ADD. Men hvorfor fikk ikke han nok hjelp slik at han kom seg godt gjennom skolen årene. Jo for han var så snill og still.

Nå har mitt yngste barn dysteleksi, å hun utredes for konsentrasjonsvansker. Jeg maste på Skolen ang hennes lesing siden Andre klasse førsten i slutten av 5 klasse ble hun tilmeldt PPT.

Har nettopp vært i møte med Rektor og Kontaktlærer, å jeg blir rimelig frustrert, for jeg får omtrent samme tilbake melding nå som får, joda hun gjør det så bra, arbeider supert osv osv. Å jeg må jo bare godta at hun henger etter for det må hun liksom bare gjøre. Hvorfor, for at skolen ikke setter inn riktige resurser slik at hun får den hjelp hun har bruk for, slik at hun får samme mulighet i livet som alle andre barn?

Jeg lurer på hvilke unnskyldninger Bodø Kommune og Skolene kommer med den dagen det skjer en alvorlig ulykke pga at der ikke var noen og fulgt opp dette barnet. De kommer nok ikke til å ta noen selvkritikk, kansje legge skylden over på den læreren akkurat denne elven har.

På videregårene var den en Jente som tok sitt liv før ca 1 år siden. Har denne jenta virkelig blitt fulgt nok opp av skolene? Men her ingen reaksjon ingen selvkritikk fra Kommune og skole.

Jeg skulle så inderlig ønsker at en Reporter var så tøff at han / hun tok oppgaven med å finne ut hvordan det står til i skolene, å at lærerne faktisk forteller sannheten. Noen jeg vet de ikke gjør pr i dag, de har jo mer eller mindre fått munnkurv fra ledelsen. Det er rett og slett skremmende, Å vi foreldre sitter nå her da og tror at skolene vil det beste for barna våre.

Læreren til min datter fikk et direkte spørsmål fra meg, jeg spurte. Dersom du er alene i klassen med alle elevene, mener du da at alle får den hjelp og støtte de trenger. Nei svarte han kjapt først, men endret dette lynraskt etter at et kjapt blitt ble sendt til rektor. Nei da var det slik at alle måtte bare få tilpassede oppgaver slik at de kunne jobbe, å det gikk så bra atte. Bullshit sier nå jeg, joda tilpasset oppgaver slik at de kan jobbe selv, akkurat slik at skille mellom de som er gode og de som trenger litt ekstra hjelp blir enda større?? For hvordan lærer man mer, om man blir satt bare til oppgaver men kan?